Hardere aanpak van harddrugspanden Heerlen

Print
Hardere aanpak van harddrugspanden Heerlen

Afbeelding: Istock

Als een eigenaar zelf meldt dat zijn pand gebruikt wordt voor harddrugs, zal de gemeente Heerlen het meteen voor twaalf maanden sluiten.

Tot nu toe ging in dat geval het pand niet voor een jaar, maar voor één maand op slot. Die versoepeling schrapt de gemeente nu. "Harddrugs worden onder geen enkele omstandigheid geaccepteerd in Heerlen", zegt burgemeester Ralf Krewinkel.

Onderscheid
Voor softdrugs blijft de regeling, dat eerst een waarschuwing wordt gegeven en pas bij de tweede keer het pand voor zes maanden gesloten wordt. Dat onderscheid is er, omdat criminelen bij softdrugs gebruikmaken van zwakke burgers, die dan hennep telen in hun huis. Ook zijn er dan vaak kinderen bij betrokken.

Corporaties die de gemeente helpen met het huisvesten van personen die bijvoorbeeld uit een opvang of uit de gevangenis komen, krijgen bij vondst van harddrugs vanaf nu als tegemoetkoming te maken met een kortere sluiting van drie maanden in plaats van twaalf.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen