Gloednieuwe school na amper vijf maanden al te klein

© De Limburger

Het gloednieuwe IKC Leuken in Weert blijkt te klein. De school krijgt er zóveel kleuters bij, dat er na vijf maanden al uitbreiding nodig is.

Carola de Boer

Het Integraal Kindcentrum (IKC) in de Weerter wijk Leuken herbergt op dit moment 394 leerlingen, zegt schooldirecteur Bart Caris. Terwijl in de oorspronkelijke bouwtekeningen gerekend is met prognoses die uitgingen van 342 kinderen.

Boterham"Komend schooljaar hebben we een extra kleuterklas nodig, waar we de teamkamer voor opofferen. Het team kan straks een boterham eten in het kantoor."

De oorzaak van deze groei ligt volgens Caris en Henk Jabben van schoolbestuur Meerderweert, in de enorme aanwas uit nieuwbouwwijk Vrouweveld. "Daar wonen veel jonge gezinnen met kleine kinderen." Ook kinderen uit Leuken die jarenlang elders op school zaten, komen terug naar hun eigen wijk.

OplossingenEr zijn drie mogelijke oplossingen: er komen noodgebouwen; er komt een permanente tweede verdieping op een deel van de school of de leerlingen worden weer verspreid over andere locaties in de stad. Daarover praten gemeente en schoolbestuur binnenkort.

Ook de gemeente is verrast door de aanwas. "Hoe dit nu kan, weten wij ook niet, maar we gaan het onderzoeken", zegt een gemeentelijk woordvoerster.