Gloednieuwe school na amper vijf maanden al te klein

Print
Gloednieuwe school na amper vijf maanden al te klein

Afbeelding: De Limburger

Het gloednieuwe IKC Leuken in Weert blijkt te klein. De school krijgt er zóveel kleuters bij, dat er na vijf maanden al uitbreiding nodig is.

Het Integraal Kindcentrum (IKC) in de Weerter wijk Leuken herbergt op dit moment 394 leerlingen, zegt schooldirecteur Bart Caris. Terwijl in de oorspronkelijke bouwtekeningen gerekend is met prognoses die uitgingen van 342 kinderen.

Boterham
"Komend schooljaar hebben we een extra kleuterklas nodig, waar we de teamkamer voor opofferen. Het team kan straks een boterham eten in het kantoor." 

De oorzaak van deze groei ligt volgens Caris en Henk Jabben van schoolbestuur Meerderweert, in de enorme aanwas uit nieuwbouwwijk Vrouweveld. "Daar wonen veel jonge gezinnen met kleine kinderen." Ook kinderen uit Leuken die jarenlang elders op school zaten, komen terug  naar hun eigen wijk.

Oplossingen
Er zijn drie mogelijke oplossingen: er komen noodgebouwen; er komt een permanente tweede verdieping op een deel van de school of de leerlingen worden weer verspreid over andere locaties in de stad. Daarover praten gemeente en schoolbestuur binnenkort.

Ook de gemeente is verrast door de aanwas. "Hoe dit nu kan, weten wij ook niet, maar we gaan het onderzoeken", zegt een gemeentelijk woordvoerster.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen