Kinderopvang van gewurgde dieren, krijgt eenden cadeau

Print
Kinderopvang van gewurgde dieren, krijgt eenden cadeau

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Een moment van geluk na een inktzwart pinksterweekeinde. Bij de Heerlense kinderopvang Beerengoed, waar een tienjarig meisje vrijdag vijf dieren met haar blote handen doodde, leverden betrokken ouders dinsdag twee nieuwe eenden af.

Ze is niet boos. Ze is verbijsterd. Maar als Bart en Pauline - ouders van de vier maanden oude Josephine - in ruil voor een bos kleurrijke bloemen het eendenpaar Freddy en Albertientje komen brengen, kan directrice Marion Schelberg van kinderdagverblijf Beerengoed in Heerlen eindelijk weer lachen. 

Vertrouwen
Bij de vrijlating uit een doos waggelen ze direct achter de twee overgebleven soortgenoten aan. "Ik heb heel veel mooie en warme reacties ontvangen. Sommige kinderen maakten een tekening. Nog meer mensen willen diertjes schenken. Dat geeft vertrouwen", zegt Schelberg.

Bart en Pauline zijn de eersten. "Toen we hoorden wat er gebeurd was en beseften dat het niet om een grap ging, wilden we graag een eendenkoppeltje cadeau doen. Hier hebben ze het goed en ons dochtertje kan ze nog elke dag zien."

Horror
Weer wat vrolijkheid dus na de horror in het pinksterweekend. Vrijdagavond klom een tienjarig, bij haar oma wonend, meisje uit de buurt over het hek bij Beerengoed. Ze drong het hok van de daar aanwezige dieren binnen en wurgde er vijf met blote handen.

Op camerabeelden is te zien dat ze vervolgens ijzingwekkend kalm een dode kip over het hek gooit. Alsof ze bezeten is. "Zo ontspannen. Eng gewoon", blikt Schelberg terug.