Drie kandidaten voor lijsttrekkerschap D66 Weert

Print
Drie kandidaten voor lijsttrekkerschap D66 Weert

Afbeelding: ANP/Remko de Waal

D66 in Weert heeft drie kandidaten die lijsttrekker willen zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart. Het zijn Marie-Michèle Stokbroeks (48), Tim Nijs (32) en Lizbeth Steinbach (37).

Tussen 12 en 26 juni mogen de leden in Weert stemmen op één van de drie kandidaten. Voorzitter Martin van Montfort van D66 Weert-Nederweert zegt dat alle drie de kandidaten een goede kans maken. "Het is zeker geen gelopen race."

Uitgedaagd
Stokbroeks zit al lang in de gemeenteraad en was in de periode 2002-2006 de jongste vrouwelijke wethouder van Weert. In de afgelopen twee raadsperiodes was ze ook al lijsttrekker. Ze wordt nu uitgedaagd door Tim Nijs, die als burger commissielid sinds 2014 ook al meeloopt in de politiek. Bovendien is Nijs bestuurslid van de D66-afdeling. Lizbeth Steinbach, woonachtig in Tungelroy, heeft inmiddels ruim twee jaar ervaring in de steunfractie en is sinds vorig jaar voorzitter van de Stichting Fokpaardendag in Weert.

Nederweert
In Nederweert is de voorzitter zelf de enige kandidaat voor het lijsttrekkerschap. Hier zal Martin van Montfort met een compleet nieuwe ploeg proberen meerdere raadszetels te bemachtigen. Volgens hem is het wel twintig jaar geleden dat D66 een zetel in de Nederweerter raad had. "Ik ben nu bezig met kandidaten die graag op de lijst willen. Want die zijn er best veel", zegt hij. Eind juni wordt de Weerter lijsttrekker bekend gemaakt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen