Vrouw over 'verkrachting' Cosby: ‘Ik kon niet bewegen’

Print

Andrea Constand dinsdag bij de rechtszaak tegen Bill Cosby. Afbeelding: Reuters

Andrea Constand heeft voor het eerst uitgebreid verteld hoe Bill Cosby haar verkracht zou hebben. Dinsdag kreeg de voormalig basketbalster de kans om haar verhaal te doen in de rechtbank, nadat ze jarenlang moest zwijgen na een schikking. Constand zegt ruim dertien jaar geleden seksueel misbruikt te zijn door de komiek en acteur.

Andrea vertelde zeer gedetailleerd over die avond in januari 2004, waarop ze zou zijn gedrogeerd en seksueel misbruikt. Zo wist ze zich nog te herinneren dat ze drie blauwe pillen kreeg, die haar moesten helpen ‘relaxen’. Vervolgens gaf Cosby haar wijn. "Na een paar minuten begon ik met een dubbele tong te praten. Ik vertelde meneer Cosby ook dat ik hem niet meer goed kon zien."

Schok
De komiek begeleidde haar naar een bank, waar Andrea het bewustzijn verloor. "Ik werd met een schok wakker toen ik zijn hand onder mijn shirt op mijn borsten voelde."

Vul hier een omschrijving van de foto in.

foto Reuters

Andrea vertelde de rechtbank ook dat Cosby haar geslachtsdeel betastte. Ze kon de komiek niet zeggen te stoppen. "Daartoe was ik niet in staat. Ik probeerde mijn armen en benen te bewegen, maar was bevroren." Niet veel later confronteerde Andrea Bill met wat hij had gedaan. "Hij keek me aan en zei: ik geloof dat je een orgasme hebt gehad, niet?"

Relatie
Andrea wilde weten welke pillen Bill haar had gegeven, maar kwam er al snel achter dat ze dat nooit van hem zou horen. "Hij ontweek mijn vragen, dus ik ben maar gegaan." Tijdens de rechtszitting dinsdag probeerden Cosby’s advocaten haar verhaal onderuit te halen. Volgens hen had ze een relatie met de acteur, en gebeurde de seks met beider instemming.