A2-project Maastricht: viaducten Noorderbrug gaan open

Print
A2-project Maastricht: viaducten Noorderbrug gaan open

Werkzaamheden aan de Noorderbrug. Afbeelding: De Limburger/Harry Heuts

De viaducten bij de Noorderbrug over de Meerssenerweg in Maastricht gaan volgende week open voor verkeer.

Deze week zijn de wegenbouwers elke nacht aan het werk om de viaducten aan weerszijden van de Viaductweg tussen de A2 en de brug gereed te maken. In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 juni wordt ook het knooppunt bij de brandweerkazerne aangepast op de nieuwe verkeerssituatie. 

Zonder verkeerslichten
Het viaduct aan de kant van Nazareth/ Limmel is Noorderpoort-Noord gedoopt. Verkeer kan bij de Geusselt straks rechtsaf afrit 53 nemen om zonder verkeerslichten door te rijden richting het centrum. 

Noorderpoort-Zuid
Het viaduct aan de kant van Wyckerpoort heet Noorderpoort-Zuid en loopt vanaf de brug naar de Geusselt. Het sluit - eveneens zonder stoplichten - aan op een nieuwe oprit die achter het dienstengebouw van de A2-tunnel om loopt naar de snelwegen A2/A79.

Verkeer kan er overigens ook voor kiezen om niet via de viaducten te rijden, maar zoals nu over de Viaductweg. In dat geval zijn er wel stoplichten. 

Complexe opdracht
De aansluiting van de A2-tunnel op de Noorderbrug is een complexe opdracht gebleken voor de tunnelbouwers. Bij de kruising met de Meerssenerweg was de ruimte enorm krap, vanwege de bebouwing maar ook omdat er een ondergronds gasdistributiestation ligt. Met de ingebruikname van de twee viaducten zijn alle aansluitingen op de tunnel gereed. De aanleg van de Groene Loper duurt nog tot het eerste kwartaal van 2018.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →