Chaos rond stuurloze sociale werkplaats Vixia

Print
Chaos rond stuurloze sociale werkplaats Vixia

Afbeelding: Rob Oostwegel

Sociale werkplaats Vixia in de Westelijke Mijnstreek is een stuurloos schip, nu interim-directeur Marion van Limpt is opgestapt. De raad van commissarissen (rvc) spreekt van ‘een acute crisissituatie’ en acht het plan om Vixia per 1 januari onder te brengen in een participatiebedrijf nu ‘onhaalbaar’.

Vixia en de sociale diensten van Stein, Sittard-Geleen en Beek moeten opgaan in dat participatie­bedrijf. Beek heeft al ingestemd met dat plan, Stein beslist er in september definitief over en de gemeenteraad van Sittard-Geleen buigt zich donderdagavond over het voorstel.

Blokkade
Reden voor het plotse vertrek van Van Limpt is een blokkade vanuit de aandeelhoudende gemeenten (Sittard-Geleen, Stein, Schinnen en Beek) om haar parttime functie als directeur-bestuurder van Vixia om te zetten in een fulltime aanstelling.

De aandeelhouders werden het niet eens over haar salaris, terwijl Van Limpt door de rvc gevraagd was om op de functie te solliciteren.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen