Chaos rond stuurloze sociale werkplaats Vixia

Print
Chaos rond stuurloze sociale werkplaats Vixia

Afbeelding: Rob Oostwegel

Sociale werkplaats Vixia in de Westelijke Mijnstreek is een stuurloos schip, nu interim-directeur Marion van Limpt is opgestapt. De raad van commissarissen (rvc) spreekt van ‘een acute crisissituatie’ en acht het plan om Vixia per 1 januari onder te brengen in een participatiebedrijf nu ‘onhaalbaar’.

Vixia en de sociale diensten van Stein, Sittard-Geleen en Beek moeten opgaan in dat participatie­bedrijf. Beek heeft al ingestemd met dat plan, Stein beslist er in september definitief over en de gemeenteraad van Sittard-Geleen buigt zich donderdagavond over het voorstel.

Blokkade
Reden voor het plotse vertrek van Van Limpt is een blokkade vanuit de aandeelhoudende gemeenten (Sittard-Geleen, Stein, Schinnen en Beek) om haar parttime functie als directeur-bestuurder van Vixia om te zetten in een fulltime aanstelling.

De aandeelhouders werden het niet eens over haar salaris, terwijl Van Limpt door de rvc gevraagd was om op de functie te solliciteren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →