Multifunctioneel sportpark in Neer komt er niet

Print
Multifunctioneel sportpark in Neer komt er niet

Vrijwilligers aan het werk op sportpark Neer. Afbeelding: John Peters

Het college van B&W wil de stekker trekken uit de plannen voor een multifunctioneel sportpark in Neer. Te duur, concludeert het college.

In dat plan, Park Leudal Oost, zouden 18 verenigingen en organisaties samengaan. Dat zou gepaard moeten gaan met nieuwbouw op sportpark ‘t Ligteveld.

Bezuiniging
De financiële gevolgen daarvan zijn te groot, concluderen B&W nu: het zou 5,5 miljoen euro vergen. Daarbij, stelt het college, draagt het plan niet aantoonbaar bij aan een bezuiniging op het gebied van accommodaties, iets wat altijd uitgangspunt is geweest, en daarmee wordt de investering niet terugverdiend. Daarnaast zijn er voor het college veel onzekerheden in de exploitatie.  

Park Leudal-Oost is het grootste burgerinitiatief uit de Leudalse geschiedenis. De eerste plannen voor het samen laten gaan van verenigingen dateren van drie jaar geleden. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →