'Mestfabriek in Venray gaat door'

Print
'Mestfabriek in Venray gaat door'

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Brabander - De bouw van een mestfabriek aan de Metaalweg in Venray gaat toch door. Comiva, de coöperatie van varkensboeren, gaat daarvoor samenwerken met Agro America uit het gelijknamige dorp. Dat bedrijf heeft jarenlange ervaring met mestverwerking.

Dat maakt Comiva-voorzitter Toon van Hoof bekend. Twee maanden geleden had hij nog grote twijfels over het doorgaan van de fabriek.

Bezwaar
Het is de bedoeling dat Agro America de installatie gaat beheren en de verwerkte varkensmest gaat verkopen. Het bedrijf doet dat in opdracht van de coöperatie, die eigenaar van de fabriek wordt. Van Hoof hoopt dat de installatie begin volgend jaar in gebruik kan worden genomen. Er loopt nog een procedure bij de Raad van State tegen de bouwvergunning, maar Van Hoof verwacht dat de bezwaarmakers bot vangen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →