160 bezwaren, blauwe parkeerzones Venlo later

Print
160 bezwaren, blauwe parkeerzones Venlo later

Archiefbeeld. Afbeelding: iStock

Venlo - De uitbreiding van betaald parkeren en de komst van blauwe parkeerzones in Venlo-Zuid, -Noord en -Oost vindt waarschijnlijk pas in het najaar plaats. Tegen de plannen zijn 160 namelijk bezwaren ingediend. Sommigen vinden het onzin, omdat ze geen parkeeroverlast in hun straat ervaren.

Anderen willen niet betalen voor een parkeerontheffing. Ook is er kritiek op te late informatie en op een enquête over draagvlak voor de plannen. Inwoners en bedrijven uit  Venlo-Oost dienden tevens 111 handtekeningen in tegen de blauwe zone.

Venlo gaat de bezwaarmakers deze en volgende maand horen en sluit niet uit dat zones iets worden verkleind. De invoering van blauwe zones bij grote parkeerplaatsen in Blerick en Tegelen gaat vanaf 17 juli gewoon door. Daar klonken geen protesten. 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →