Steindenaar met hersenaandoening misbruikte dochter

Foto ter illustratie. © Thinkstock

De 58-jarige P.W. uit Stein wordt ervan verdacht dat hij zijn dochter herhaaldelijk op gewelddadige wijze heeft verkracht. Het seksueel misbruik vond plaats in Elsloo tussen 1991 en 1993 en in begin 2002.

Frans Pasma

De rechtbank in Maastricht bepaalde tijdens een regiezitting dat zijn advocaat Peer Szymkowiak de 38-jarige vrouw achter gesloten deuren mag ondervragen over haar verklaringen.

OnderdelenP.W. heeft bekend dat hij zich aan zijn dochter heeft vergrepen, maar betwist de aanklacht op onderdelen. Officier van justitie Annemarie Kemp noemde het opvallend dat de man rond beide periodes dat hij seks had met zijn dochter, te kampen had met “heftige medische omstandigheden”, ernstige aandoeningen aan zijn hersenen.

OngevoeligDaardoor komt hij nu vlak, koel en ongevoelig over. De rechtbank toonde begrip voor haar verzoek om nader onderzoek naar de impact van zijn ziektes en behandelingen op zijn grensoverschrijdende gedrag in 1991-1993 en 2002. Dat onderzoek zou ook moeten uitwijzen in hoeverre zijn geheugen is aangetast.

De officier en de raadsman mogen nu vragen indienen bij de rechter-commissaris. Die gaat navraag doen bij deskundigen en zal daarna bepalen of zo’n onderzoek zinvol is.