Bloemen voor vrouwen die leven van man met scootmobiel redde

© Prorail

Vivian Zinzen uit Susteren kreeg woensdag bezoek van de regiodirecteur van ProRail. Als bedankje voor de hulp bij het redden van Jean Crombags (82) leven.

Rik van Hulst

Het leven van Jean Crombag werd vorige week gered.

TreinTerwijl een trein naderde stond hij vast met zijn scootmobiel op het spoor. Crombag kwam er ongeschonden uit, maar van zijn scootmobiel bleef na de treinbotsing niets over.

De vier reddende engelen kregen een bloemetje aangeboden van spoorwegbeheerder ProRail. Zij gaan sinds kort persoonlijk langs bij mensen die een gevaarlijke situatie hebben weten te voorkomen bij een spoorwegovergang. Aan Vivian Zinzen uit Susteren de eer om als eerste in Limburg zo’n bosje bloemen te ontvangen.

Lees ook: Man met scootmobiel ontsnapt aan dood bij overweg

OverdonderdZinzen is overdonderd door alle aandacht. De regiodirecteur van ProRail en de pers in haar woonkamer maken haar ietwat verlegen. Evenals het in ontvangst nemen van het boeket. Voordat Zinzen het bloemetje aanneemt, wil ze duidelijk hebben dat zij niet degene is die Crombag uit zijn scootmobiel trok. Ze assisteerde bij de reddingsactie.

Toch liet dat een onuitwisbare indruk achter. "Het ging ontzettend snel allemaal. Op het moment dat ik de scootmobiel op het spoor zag stilstaan, trilde ik. Direct daarna werd ik ontzettend kalm. Je bent erop gefocust dat de man veilig van het spoor wordt gehaald. Het zijn twee andere dames die hem eruit hebben getrokken."