Politie reageert op kritiek bij vermissing Savannah: 'bewust geen groot alarm'

© Facebook/Savannah Dekker

Inwoners van Bunschoten uitten afgelopen dagen volop kritiek op het optreden van de politie bij de vermissing van Savannah Dekker. Het steekt veel inwoners vooral dat er geen groot alarm is geslagen.

AD

Bijvoorbeeld via Burgernet of Amber Alert en dat de politie niet meezocht tijdens de grote zoekactie met 700 vrijwilligers afgelopen zondag. Het was vooral de familie zelf die via social media aandacht vroeg voor de verdwijning van hun dochter.

WeloverwogenMaar volgens de politie zijn de beslissingen die de recherche maakte weloverwogen. Zo heeft Burgernet alleen zin als bewoners in een specifiek gebied kunnen uitkijken naar iemand. Maar toen de politie de verdwijning als urgent aanmerkte, waren er al aanwijzingen dat ze niet meer in Bunschoten was. Ook Amber Alert is niet ingezet omdat de politie geen indicatie had dat het leven van Savannah direct in gevaar was.

De politie zegt er alles aan gedaan te hebben om het meisje te vinden door bijvoorbeeld te zoeken op voor haar bekende plekken, onderzoek aan computers, en het nagaan van contacten met vrienden. Aan de grote zoekactie van burgers deed de politie niet mee omdat de politie geen aanleiding had om te zoeken in weilanden tussen Bunschoten en Hoogland.