Aantal verdachten in Bandidos-zaak bijna verdubbeld

Print
Aantal verdachten in Bandidos-zaak bijna verdubbeld

Afbeelding: AD

In het strafrechtelijk onderzoek rond motorclub Bandidos heeft het Openbaar Ministerie (OM) het aantal verdachten in twee jaar bijna verdubbeld.

In deze zaak zijn inmiddels 25 mensen als verdachte aangemerkt. Dat heeft het parket Limburg tegenover De Limburger bevestigd. 

Familie
De lijst van verdachten is voor­namelijk uitgebreid met partners en familieleden van Bandidosleden. Zij zouden - bijvoorbeeld door het plegen van valsheid in geschrifte - vooral een rol hebben gespeeld bij het witwassen van crimineel geld.

Volgens justitie hebben 20 van de 25 verdachten deelgenomen aan een criminele organisatie. Bovendien zou rond de omstreden motorclub jarenlang een tweede crimineel samenwerkingsverband actief zijn geweest. Dat zou zich apart hebben beziggehouden met drugshandel.

Rechtszaak
Het verwijt staat op de dagvaarding van zeven personen. De Bandidoszaak krijgt dinsdag een vervolg met een regiezitting. Die gaat vooral over verder onderzoek en het horen van getuigen. De inhoudelijke behandeling zal naar verwachting pas begin 2018 plaatsvinden.

De hoofdverdachten  wordt behalve deelname aan criminele organisaties onder meer ook witwassen, afpersing en wapenbezit ten laste gelegd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen