Aantal verdachten in Bandidos-zaak bijna verdubbeld

© AD

In het strafrechtelijk onderzoek rond motorclub Bandidos heeft het Openbaar Ministerie (OM) het aantal verdachten in twee jaar bijna verdubbeld.

Redactie

In deze zaak zijn inmiddels 25 mensen als verdachte aangemerkt. Dat heeft het parket Limburg tegenover De Limburger bevestigd.

FamilieDe lijst van verdachten is voor­namelijk uitgebreid met partners en familieleden van Bandidosleden. Zij zouden - bijvoorbeeld door het plegen van valsheid in geschrifte - vooral een rol hebben gespeeld bij het witwassen van crimineel geld.

Volgens justitie hebben 20 van de 25 verdachten deelgenomen aan een criminele organisatie. Bovendien zou rond de omstreden motorclub jarenlang een tweede crimineel samenwerkingsverband actief zijn geweest. Dat zou zich apart hebben beziggehouden met drugshandel.

RechtszaakHet verwijt staat op de dagvaarding van zeven personen. De Bandidoszaak krijgt dinsdag een vervolg met een regiezitting. Die gaat vooral over verder onderzoek en het horen van getuigen. De inhoudelijke behandeling zal naar verwachting pas begin 2018 plaatsvinden.

De hoofdverdachten wordt behalve deelname aan criminele organisaties onder meer ook witwassen, afpersing en wapenbezit ten laste gelegd.