Taxichauffeur uit Maasmechelen heeft meer dan 1 miljoen op teller van Mercedes staan

Het is haast niet te geloven, maar de auto van Danny Kellens uit het Belgische Maasmechelen heeft meer dan 1 miljoen kilometer op de teller. 1.249.081 om precies te zijn. En dat heeft ook de aandacht van Mercedes gewekt: de taxichauffeur mag zijn E250td binnenkort tonen op het hoofdkwartier in Stuttgart.

Redactie

Danny Kellens onderhoudt zijn Mercedes E250td uit 1998 met veel liefde, zo vertelt hij aan HLN. "Al bijna drie jaar heb ik het record te pakken van wagen met het meeste aantal kilometer in ons land, met hetzelfde motorblok", vertelt Kellens. "Maar het ding blijft heerlijk rijden. Ik mag deze maand zelfs naar het hoofdkantoor van Mercedes in het Duitse Stuttgart. Als ik naar de keuring ga, komt iedereen eens kijken om met eigen ogen te zien of het klopt. Maar ik kan alles perfect bewijzen met al mijn onderhoudsdocumenten."

'Kan nog wel tijdje mee'Dat bevestigt Groep JAM, de garage in Hasselt waar Kellens zijn wagen laat onderhouden. "Auto's met 500.000 kilometer op de teller zien we vaker, maar dit nooit", vertelt Yves, de garagemedewerker. "Hij kan nog wel een tijdje mee, maar de 2 miljoen zal hij niet halen, vrees ik. Alles aan die auto heeft al 1 miljoen kilometer achter de rug: slijtage hou je niet tegen."

Geen toevalVolgens de garage is het geen toeval dat juist deze Mercedes het zo lang volhoudt en is de baan van Kellens een van de hoofdredenen. "Een taxi staat zelden stil en de chauffeur rijdt vaak rustig. Allemaal elementen die goed zijn voor een motor. Ook de rijstijl is al bijna 20 jaar ongewijzigd. Een wagen die meerdere eigenaars met verschillende rijstijlen heeft, haalt meestal geen 400.000 kilometer."