Gemeenten en provincie trekken portemonnee, protest tegen Tihange gaat door

Print
Gemeenten en provincie trekken portemonnee, protest tegen Tihange gaat door

De kerncentrale in Tihange. Afbeelding: De Limburger/Diana Scheilen

Het grote protest in Limburg tegen een Belgische kerncentrale in Tihange kan op 25 juni toch doorgaan.

De geldproblemen zijn binnenkort opgelost. 

Kosten gedekt
Voor het 90 kilometer lange menselijke lint moet de organisatie dure verkeersveiligheidsmaatregelen treffen. Bewegwijzering verkeersregelaars kosten bijna 60.000 euro.

Subsidie
Een brandbrief daarover heeft binnen drie werkdagen voldoende toezeggingen opgeleverd om met volle kracht door te gaan. De provincie Limburg komt met 30.000 tot 35.000 euro subsidie over de brug, Heerlen, Vaals, Gulpen, Maastricht en Eijsden ieder 5000 euro. Meerssen en Valkenburg aan de Geul doen met respectievelijk 3000 en 1000 euro beduidend minder geld in het zakje. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen