Verdachte seksueel misbruiken en doden Romy blijft vastzitten

Print
Verdachte seksueel misbruiken en doden Romy blijft vastzitten

De stiltekamer in de J.H. Donnerschool. Afbeelding: ANP

De 14-jarige jongen die is opgepakt in verband met de dood van Romy uit Hoevelaken, blijft langer vastzitten. Hij wordt ervan verdacht dat hij het meisje seksueel heeft misbruikt en om het leven heeft gebracht.

De jongen uit Lunteren is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De verdachte en Romy kenden elkaar van school. Het levenloze lichaam van Romy werd op vrijdag 2 juni gevonden in het water aan het Emelaarspad in Achterveld.

De politie gaat door met het onderzoek. Vanwege de jonge leeftijd van de betrokkenen worden verder geen mededelingen gedaan door het OM.

Lees ook: 14-jarige Romy voor dood seksueel misbruikt

Enorm geschrokken
De familie van de verdachte is enorm geschrokken van wat er met Romy is gebeurd. "Wij zoeken net als iedereen naar antwoorden hoe dit heeft kunnen gebeuren, maar dat houden we binnen de familie", zegt een aangetrouwde neef die verder niets over de zaak kwijt wil.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →