Verdachte (14) bekent misbruiken en doden Romy

Print
Verdachte (14) bekent misbruiken en doden Romy

Afbeelding: ANP

De 14-jarige jongen die is opgepakt op verdenken van het misbruiken en doden van Romy uit Hoevelaken heeft over beide feiten een bekennende verklaring afgelegd. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De beperkingen zijn opgeheven. Het onderzoek wordt voortgezet. De jongen uit Lunteren is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat hij langer vast blijft zitten.

School
De verdachte en Romy kenden elkaar van school. Het levenloze lichaam van Romy werd op vrijdag 2 juni gevonden in het water aan het Emelaarspad in Achterveld. Vanwege de jonge leeftijd van de betrokkenen worden verder geen mededelingen gedaan door het OM.

Geschrokken
De familie van de verdachte is enorm geschrokken van wat er met Romy is gebeurd. "Wij zoeken net als iedereen naar antwoorden hoe dit heeft kunnen gebeuren, maar dat houden we binnen de familie", zegt een aangetrouwde neef die verder niets over de zaak kwijt wil.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →