Oud-Roda-spits velt ploeg Bert van Marwijk

Print
Oud-Roda-spits velt ploeg Bert van Marwijk

Archiefbeeld Bert van Marwijk Afbeelding: Peter Schols

Deelname aan het wereldkampioenschap voetbal is na donderdag wat verder weg voor Bert van Marwijk. Hij verloor als bondscoach van Saudi-Arabië met 3-2 van Australié.

Australië kwam daardoor in groep B van de Aziatische kwalificatiezone op gelijke hoogte met Saudi-Arabië. Beide landen hebben na acht wedstrijden zestien punten en delen de tweede plaats. Koploper Japan heeft ook zestien punten, maar speelde een duel minder. De Japanners moeten dinsdag op bezoek bij Irak.

Terugkomen
Australië kwam in Adelaide tot drie keer toe op voorsprong tegen Saudi-Arabië. Ex-Roda-spits Tomi Juric opende in de zevende minuut de score. De gelijkmaker kwam halverwege de eerste helft op naam van Salem Al-Dossari. Juric bracht Australië weer aan de leiding, maar dankzij een doelpunt in de blessuretijd van Mohammed Al-Sahlawi gingen de twee teams rusten met een stand van 2-2.
Tommy Rogic scoorde in de 64e minuut. Dit keer wist de ploeg van Van Marwijk niet meer terug te komen.

Programma
De nummers één en twee uit de poule plaatsen zich rechtstreeks voor het WK in Rusland, voor de nummer drie resteert een play-off. Saudi-Arabië speelt de laatste twee wedstrijden uit tegen de Verenigde Arabische Emiraten (29 augustus) en thuis tegen Japan (5 september). Australië moet 31 augustus op bezoek bij Japan en sluit 5 september thuis af tegen Thailand.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →