Architect Francine Houben in NRC Cultuur Top

Print
Architect Francine Houben in NRC Cultuur Top

Francine Houben Afbeelding: Rob Oostwegel

Architect Francine Houben (61) is de hoogst genoteerde Limburger in de NRC Cultuur Top 100, een jaarlijkse lijst met internationaal meest succesvolle Nederlandse kunstenaars.

De van oorsprong Sittardse leidt het architectenbureau Mecanoo in Delft. Ze werkt momenteel onder meer aan de verbouwing van de New York Public Library en de renovatie van de Martin Luther King Memorial Library in Washington. In de vorige lijst stond Houben nog op plaats 20.

Limburgers
Andere Limburgers op de lijst zijn fotografe Rineke Dijkstra (18, komt van 19), violist en orkestleider André Rieu (24, van 12), kunstbeurs Tefaf (62, van 65), reclame- en tentoonstellingsmaker Erik Kessels (75, nieuw binnen) en de muzikale broers Arthur en Lucas Jussen (94, nieuw binnen). De eerste drie plekken in de top zijn voor schrijver Arnon Grunberg, theaterregisseur Ivo van Hove en dj Martin Garrix.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →