16-jarige verdachte in zaak Savannah blijft langer vastzitten

Bloemen bij het Oostwende College. Savannah Dekker was leerling op deze school. © ANP

De 16-jarige jongen uit Den Bosch die is opgepakt in verband met de dood van Savannah Dekker (14) uit Bunschoten, blijft veertien dagen langer vastzitten. Hij wordt ervan verdacht dat hij betrokken is geweest bij de dood van het meisje.

Brabants Dagblad

De jongen zit al vast sinds hij in de nacht van zondag op maandag werd aangehouden. De verwachting is dat er op donderdag 22 juni opnieuw naar zijn zaak gekeken wordt. Zijn advocaat wil tot die tijd niet inhoudelijk reageren. "In het belang van mijn cliënt onthoud ik mij van ieder commentaar."

SpijbelenDinsdag werd bekend dat de jongen leerling was van het Van Maerlant in Den Bosch, maar al bijna een jaar lang spijbelde. De leerplichtambtenaar deed daar onderzoek naar, maar voor zover duidelijk was de jongen niet bekend bij de politie of hulpinstanties.

Hij zou via social media met Savannah in contact zijn gekomen. Hoe, dat wilde de politie niet zeggen. De jongen is erg actief op social media en heeft bijvoorbeeld een eigen YouTube-kanaal met video's over treinen.

De dood van Savannah wordt onderzocht door een team van zo'n 25 rechercheurs. Zij verdween donderdag 1 juni en werd zondag 4 juni levenloos gevonden.