Zorgwoningen bij Baersdonck in Grubbenvorst

Print
Zorgwoningen bij Baersdonck in Grubbenvorst

Afbeelding: Dichterbij.nl

Zorgorganisatie Dichterbij plaatst dit najaar 21 woningen voor cliënten met een licht verstandelijke beperking op het terrein van gebouw De Baersdonck in Grubbenvorst.

De studio’s zijn bedoeld voor personen die zijn uitbehandeld bij Dichterbij-locatie Stevig in Oostrum.

Bewoners
Bedoeling van de zorginstelling is de cliënten onder gedeeltelijke begeleiding te laten wonen en in contact te laten komen met (initiatieven uit) het dorp. Dichterbij licht de plannen woensdagavond toe in De Baersdonck en wil later met inwoners, verenigingen en ondernemers ‘inspiratiesessies’ houden om te spreken over activiteiten voor de toekomstige bewoners.

De Baersdonck werd door Dichterbij voorheen gebruikt als locatie voor dagbesteding. Momenteel wordt een deel verhuurd aan een uitvaartbedrijf, ouderenopvang en plek waar boeken geleend kunnen worden. Het grootste gedeelte staat leeg. Dichterbij is van plan in het pand een nieuwe gezamenlijke keuken en gemeenschappelijke ruimte onder te brengen.

Hijskraan
Bedoeling is om op 1 oktober de eerste zorgwoningen te plaatsen. De studio’s worden door een extern bedrijf gebouwd, naar Grubbenvorst vervoerd en met een hijskraan op het terrein bij De Baersdonck getakeld.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →