Frans Aerts keert terug als lijsttrekker van D66 Venlo

Print
Frans Aerts keert terug als lijsttrekker van D66 Venlo

Afbeelding: Jurgen Mols

Venlo - D66-leider Frans Aerts voert bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart in Venlo de lijst van D66 aan. Hij is in Venlo daarmee de eerste lijsttrekker in de gemeente Venlo die bekend is.

Voor Aerts die in 2006 (0 zetels) en 2010 (2 zetels) al lijsttrekker van D66 in Venlo was betekent het een terugkeer op de nummer één positie. Bij de verkiezingen voor 2014 moest hij in het kader van vernieuwingen binnen de partij zijn plek afstaan aan advocaat Misja Geeratz. Toen die nauwelijks een jaar later de gemeenteraad van Venlo weer verliet nam Aerts, die wel als raadslid was gekozen, zijn plek als fractievoorzitter weer in. D66 behoort met twee zetels momenteel tot de oppositie in de Venlose gemeenteraad.

De lijsttrekkersverkiezing van de Venlose D66 verliep via e-voting. Op die manier wordt nu door leden gestemd voor de plekken 2 tot en met 13. Die uitslag is opo 19 juni bekend. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →