Roermond eerste Limburgse gemeente met DENK-fractie

Print
Roermond eerste Limburgse gemeente met DENK-fractie

Selami Coskun Afbeelding: John Peters

Moethagen-Hertenpael - Het Roermondse gemeenteraadslid Selami Coskun noemt zijn eenmansfractie in de raad voortaan de fractie DENK. Daarmee is Roermond de eerste Limburgse gemeente waar DENK met een fractie is vertegenwoordigd.

Coskun stapte in december vorig jaar uit de lokale PvdA-fractie omdat hij het niet eens was met de verkiezing van Lodewijk Asscher tot lijsstrekker voor de landelijke verkiezingen.

Tweede Kamerlid
Roermondenaar Selcuk Ozturk, Tweede Kamerlid namens DENK, liet eerder al weten dat zijn partij ook aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar wil meedoen in Roermond.

Naamswijziging
Coskun op zijn beurt gaf al eerder aan te overwegen zich bij DENK aan te sluiten. Middels een verklaring van geen bezwaar, die is afgegeven door de landelijke partij, kan de naamswijziging worden doorgevoerd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →