Roermond eerste Limburgse gemeente met DENK-fractie

Print
Roermond eerste Limburgse gemeente met DENK-fractie

Selami Coskun Afbeelding: John Peters

Moethagen-Hertenpael - Het Roermondse gemeenteraadslid Selami Coskun noemt zijn eenmansfractie in de raad voortaan de fractie DENK. Daarmee is Roermond de eerste Limburgse gemeente waar DENK met een fractie is vertegenwoordigd.

Coskun stapte in december vorig jaar uit de lokale PvdA-fractie omdat hij het niet eens was met de verkiezing van Lodewijk Asscher tot lijsstrekker voor de landelijke verkiezingen.

Tweede Kamerlid
Roermondenaar Selcuk Ozturk, Tweede Kamerlid namens DENK, liet eerder al weten dat zijn partij ook aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar wil meedoen in Roermond.

Naamswijziging
Coskun op zijn beurt gaf al eerder aan te overwegen zich bij DENK aan te sluiten. Middels een verklaring van geen bezwaar, die is afgegeven door de landelijke partij, kan de naamswijziging worden doorgevoerd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen