Avond over kabelbaan Venlo afgelast uit vrees voor verstoring

© iStock

Een zogeheten ‘idee-avond’ over de geplande kabelbaan in Venlo is afgelast omdat de gemeente vreest dat de bijeenkomst wordt verstoord.

Daan de Hulster

"Helaas hebben wij moeten constateren dat het op dit moment niet verstandig is een dergelijke open idee-avond te organiseren", schrijft de gemeente Venlo.

Sociale media"Gezien de reacties op sociale media, waarin wordt opgeroepen om de idee-avond te verstoren, kunnen wij niet meer garanderen dat constructieve deelnemers hun bijdrage correct kunnen leveren."

Een bericht van Omroep Venlo over de bijeenkomst leverde vooral reacties op van burgers die de kabelbaan over de Maas tussen kazerneterrein en binnenstad geldverspilling vinden.

IcoonVenlo wilde op dinsdag 13 juni van inwoners weten hoe de stad een bij Venlo passende kabelbaan kan krijgen en hoe deze een icoon kan worden. Bedoeling was de inbreng van de idee-avond door te spelen naar partijen die interesse hebben om de kabelbaan te bouwen en/of te exploiteren.

Volgens de gemeente is het eerst noodzakelijk duidelijk te communiceren over de keuze voor een kabelbaan. Een eventuele nieuwe idee-avond zou pas daarna plaats kunnen vinden.