Inzameling voor standbeeld Fernando Ricksen

Print
Inzameling voor standbeeld Fernando Ricksen

Afbeelding: De Limburger

Een groep Fortuna-supporters is vandaag (vrijdag) een actie gestart om geld bij elkaar te brengen voor een standbeeld van Fernando Ricksen. Ricksen is oud-speler van Fortuna en lijdt al enkele jaren aan de spierziekte ALS.

Het levensgrote bronzen beeld moet een plek krijgen bij de ingang van het Fortuna-stadion in Sittard.

Inzameling
Het eerbetoon vindt plaats in nauw overleg met Ricksen zelf en Fortuna Sittard. Een aantal oud-spelers van de club heeft zich al bereid verklaard de inzameling te ondersteunen. Ook is er contact met de supporters van de Glasgow Rangers, waar de oud-Heerlenaar als voetballer zijn gloriejaren beleefde, om de actie ook vanuit Schotland te ondersteunen. 


De initiatiefnemers verwachten een bedrag van 25.000 euro nodig te hebben voor het beeld dat waarschijnlijk ontworpen gaat worden door kunstenares Lia Krol uit Erichem bij Tiel. Als er meer geld wordt opgehaald, gaat dat naar de Stichting ALS, die onderzoek naar de gelijknamige spierziekte en een mogelijke genezing ervan ondersteunt. 

Doneren
Belangstellenden of mensen die geld willen doneren kunnen daarvoor terecht op deze site verder is op de facebookpagina voor Ricksen en op twitter informatie te vinden over de inzamelingsactie.  

Een uitgebreid interview met de initiatiefnemers van het standbeeld voor Ricksen kunt u lezen op in De Limburger van vrijdag.