Meisje (1,5) verslikt zich in eten in pannenkoekenhuis en overlijdt

Hulpdiensten bij het pannenkoekenhuis in Borkel en Schaft© AD/Bert Jansen

Een meisje van anderhalf dat zich zaterdag in iets verslikte in pannenkoekenhuis De Familie Suykerbuyck in het Brabantse Borkel en Schaft is overleden. Het tragische ongeval heeft diepe indruk gemaakt.

AD

Het kind verslikte zich waarschijnlijk in een stukje pannenkoek. Toen bleek dat het misging, werd direct 112 gebeld.TraumahelikopterOp het terras zaten toevallig een arts en een doktersassistente, die meteen hulp boden. Ambulances en politie rukten uit. Het meisje werd uiteindelijk met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

GeschoktDanique van de Ven, mede-eigenares van het pannenkoekenhuis, laat weten dat zij en het personeel 'flink geschokt' zijn. "We hebben gedaan wat we konden samen met het personeel en met de gasten om het meisje eerste hulp te verlenen, maar het mocht niet baten", vertelt ze. "Ook het ambulancepersoneel kon niks meer doen. Dit is een proces waar we nu met z'n allen doorheen moeten", vervolgt ze. "Dat blijft heel heftig, maar we hebben gelukkig veel steun ontvangen van de mensen om ons heen. Dat doet ons veel goed."