Failliet Merici op slot, personeel op straat

Print
Failliet Merici op slot, personeel op straat

Afbeelding: Annemiek Mommers

Sittard - Het failliet verklaarde Hotel Merici in de binnenstad van Sittard maakt toch geen doorstart. Voor alle 23 receptie- en onderhoudsmedewerkers, kamermeisjes en schoonmaaksters wordt vrijdag ontslag aangevraagd.

Dat heeft de curator Rob Lemmens donderdag verklaard tegenover deze krant.

Oplossing
Lemmens heeft onderzocht of het mogelijk was het hotel vier tot zes weken open te houden in de hoop dat eigenaar Laudy Bouw & Ontwikkeling BV in die tussentijd met een oplossing voor de toekomst kon komen. De verwachte inkomsten uit de exploitatie van het hotel zijn echter onvoldoende om de uitgaven te dekken, zegt Lemmens.

Hij had gehoopt dat Laudy vervolgens het verlies had willen bijpassen. Maar die ontwikkelaar en eigenaar wil ruimschoots de tijd nemen om een nieuwe eigenaar voor het hotel, het voormalige Ursulinenklooster, te vinden, zegt Lemmens. 

Meer over het faillissement van Hotel Merici in de krant van vrijdag 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen