Geen honger meer voor vrijwilligers bij stembureaus in Weert

Print
Geen honger meer voor vrijwilligers bij stembureaus in Weert

Afbeelding: iStock

Wie komend jaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Weert een stembureau bemant, hoeft geen honger meer te lijden.

Tijdens de afgelopen verkiezingen voor de Tweede Kamer kregen de leden namelijk maar een ‘karig lunchpakket’ voorgezet. Daarover zijn bij de gemeente klachten binnengekomen.

Chinees buffet
Die beseft nu ook dat mensen die van 05.30 uur tot de volgende dag pakweg 05.00 uur  aanwezig zijn op een stembureau van een lunchpakketje alleen niet kunnen leven. De leden van het stembureau op het gemeentehuis zelf hadden het beter. Die konden ’s avonds aanschuiven bij het Chinees buffet dat geserveerd werd voor de ambtenaren die in verband met de verkiezingen over moesten werken.

Ook daarover kwamen bij de gemeente vragen binnen van leden van andere stembureaus. Om ook hen van dienst te zijn, krijgen ze volgend jaar een vergoeding om ’s avonds zelf voor een maaltijd te zorgen. Verder krijgen alle stembureauleden komend jaar een betere vergoeding, zodat het makkelijker wordt de stembureaus bezet te krijgen, meldt de gemeente.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →