Duizenden mensen bij stille tocht tiener Savannah

Print
Duizenden mensen bij stille tocht tiener Savannah

Afbeelding: ANP/Remko de Waal

"Ons samenzijn is voor de familie één grote knuffel van onze liefdevolle gemeenschap." Dat zei burgemeester Melis van de Groep donderdag voorafgaand aan de stille tocht in Bunschoten voor de vermoorde tiener Savannah. "Savannah begroette iedereen altijd met een knuffel."

Enkele duizenden mensen zijn naar de christelijke gemeente Bunschoten-Spakenburg gekomen om het geliefde meisje te herdenken. Onder hen zijn veel jonge meiden. Velen van hen droegen kleurrijke bloemen mee, zoals de familie had gevraagd. Voorafgaand aan de tocht waren kerkklokken te horen. Familieleden lopen niet mee. Die kunnen dat niet aan.

Dankbaar
De burgemeester bedankte alle aanwezigen namens de familie. Die is dankbaar dat de tocht is georganiseerd. Het voelt voor hen als een 'deken van liefde'. "Tegelijk putten zij kracht uit ons meeleven en meehuilen en uit de fijne berichten en hulp die ze sinds donderdagavond van werkelijk alle kanten kregen en krijgen", aldus Van de Groep.

De nabestaanden vertrouwen volgens hem op gerechtigheid. "Laten wij hun voorbeeld volgen."

Onwerkelijk
De hechte, gesloten gemeenschap in Bunschoten is geschokt. "We hadden vorige week niet voor mogelijk kunnen houden wat er sinds die donderdag is gebeurd. Dat één van ons dit is overkomen. Het is nog steeds onwerkelijk. Het zal ook veel van onze saamhorigheid, sociale inslag en ons geloof vragen om dit te verwerken."

Hij kijkt ook naar de toekomst. "Wat met Savannah en Romy is gebeurd had niet mogen gebeuren, mag nooit meer gebeuren, maar kan helaas ooit ergens toch weer gebeuren. Daarom: blijf letten op elkaar en zie om naar elkaar. Overwin het kwaad door het goede."

Na de toespraak van de burgemeester was iedereen twee minuten stil.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →