‘Gebrek aan snelheid verander je niet zomaar’

© AFP/Andrej Isakovic

Voor een hoofdrol in de GP van Canada moet Max Verstappen vooral hopen op problemen bij anderen. Om zelf het verschil te maken, komt zijn bolide vermogen te kort op de lange rechte stukken. "Maar wellicht dat er voor me iets gebeurt. Je weet nooit."

AD

Het wemelt onder de coureurs van fans van het Circuit Gilles Villeneuve, maar Max Verstappen loopt er niet direct mee weg. "Mijn vader is hier meer fan van dan ik. Hij vindt het een supercircuit, maar ik sta er niet écht van te springen", bekent de Limburger van Red Bull Racing, die voor zijn derde optreden op het kunstmatig aangelegde eiland in Montréal staat.

"Je hebt drie, vier chicanes hier. Ik heb liever van die mooie, snelle bochten, zoals in Spa."

De muurWat hij van alle ophef rondom de Wall of Champions - de muur naast de laatste bocht, waar de grootste kampioenen crashten - vindt? "Mwah, als je er slecht van de kerbs af komt, ga je daar die muur in. Maar als je net van Monaco komt, stelt dit allemaal eigenlijk vrij weinig voor, hoor. Dan is het best breed, ja."Gebrek aan snelheidWaar hij zich in Canada ongetwijfeld zal willen revancheren voor het ongelukkige weekend in Monaco (vijfde, na een slecht uitgepakte strategische pitstop), weet Verstappen als geen ander dat het niet zo werkt in de Formule 1. Hij is afhankelijk van zijn auto. En een motorupdate voor de RB13 zit er in Canada nog niet in. Dus is het weer vechten voor plaats vijf, op het circuit waar de lange stukken alles van het motorvermogen vragen.

"Met alle kleine aanpassingen wordt onze auto wel steeds beter. En ook stabieler. Maar dan nog kampen we met gebrek aan snelheid op de rechte stukken. Dat is het hele seizoen al de kwestie en dat verander je niet zomaar even. Maar wellicht gebeurt er iets vooraan, je weet nooit."

GenietenWellicht dat hij zondag een tropisch regenbuitje mag verwachten, de kans op neerslag staat op 60 procent. Maar nu is het zomers zonnig in Montréal, een stad waar Verstappen naast het circuit wel enorm van kan genieten. Zo ging hij al met de ‘Red Bull Familie’ raften op de Saint Lawrence rivier. En hij genoot van een diner midden in de stad. "Je ziet daar al heel veel mensen die speciaal voor de GP naar de stad zijn gekomen, dat is altijd leuk. Het leeft hier duidelijk meer dan in bijvoorbeeld Azerbeidzjan."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.