'Jongeren uit rest van land nodig voor Limburgs vakantiewerk'

© ANP/Robin van Lonkhuijsen

Er is verschrikkelijk veel vakantiewerk in Limburg. Zoveel dat er te weinig jongeren zijn om dat werk allemaal te doen.

Monique Evers

Daarom wil Wiertz Company jongeren uit andere delen van het land halen. "We bieden ze een plek op een camping aan. Kunnen ze zien wat Limburg allemaal te bieden heeft. Qua werk en qua wonen."

VacaturesDat de economie aantrekt merken ze beslist bij Wiertz. En ook in de vakantieperiode gaat het werk bij de bedrijven gewoon door. Daarom heeft het Limburgse uitzendbureau nu al tweehonderd vacatures voor vakantiekrachten. "Bij allemaal verschillende bedrijven", zegt Maarten Vodeb van Wiertz.

"Niet alleen bij allerlei productiebedrijven en in de horeca maar ook bij GaiaZoo en op het WMC." Zijn lijstje is nog langer. Zo zijn er banen bij groenonderhoud, een bakker en is het uitzendbureau op zoek naar jongeren die mobiele telefoons kunnen repareren of in een logistiek centrum aan het werk willen.

LimburgVoor al dat vakantiewerk zoekt Wiertz jongeren. "Natuurlijk jongeren hier uit de provincie maar we willen, en dat is voor het eerst, de doelgroep breder maken", zegt Roger Holtus, managing director. "Er wordt altijd gezegd dat Limburgse jongeren

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu