Plafond naar beneden in sportzaal Moesel

Print
Plafond naar beneden in sportzaal Moesel

Foto ter illustratie Afbeelding: Istock

Sportzaal Moesel aan de Nassaulaan in Weert verkeert in zo’n slechte staat dat de Brede School Moesel zich afvraagt of het nog wel verantwoord is om daar gymnastieklessen te geven.

Onlangs kwam een deel van het plafond in een van de kleedkamers naar beneden. Er waren op dat moment geen mensen in de kleedruimte. De brede school die twee dagen per week gebruikmaakt van de sportzaal, maakt zich zorgen.

Vies en muf
"De zaal is uitgewoond en uitgeleefd”, zegt directeur Jos Ramakers van de brede school. "Het ruikt vies en muf, overal zit schimmel en de mieren lopen door de zaal. Naar aanleiding van dit incident hebben we de gemeente gevraagd of de veiligheid en gezondheid van de leerlingen in het geding is."

Veiligheid 
Wethouder Frans van Eersel laat weten dat er een inspectie geweest is en dat het "dak gewoon rot is.” Er is de afgelopen jaren nauwelijks onderhoud gepleegd omdat de sportzaal dit jaar zou sluiten. Volgens planning zou in 2017 de nieuwe sporthal van het Regionaal Kennis- en Expertise Centrum klaar zijn. Nu de bouw hiervan door financiële perikelen aan een zijden draadje hangt, is er dus géén alternatieve sportvoorziening.  Volgens de wethouder kan de zaal wel gebruikt worden, maar moet er spoedig een oplossing komen. “De veiligheid staat voorop.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →