Kliniek stelt orde op zaken: waarschuwing ingetrokken

Print
Kliniek stelt orde op zaken: waarschuwing ingetrokken

Afbeelding: Google streetview

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de waarschuwing aan adres van het Medisch Specialistencentrum in Vaals ingetrokken, meldt de inspectie vrijdag.

Vorig jaar september tikte de inspectie MSC Vaals op de vingers omdat er tekortkomingen waren vastgesteld bij de kliniek. Daardoor was de veiligheid van patiënten in gevaar.

Dossiers
Volgens de inspectie waren er onder meer tekortkomingen op het gebied van patiëntendossiers, infectiepreventie en het veilige gebruik van radioactief materiaal. De IGZ is in januari en mei weer op inspectiebezoek geweest bij het MSC Vaals. Daarbij kwam naar voren dat de kliniek de problemen heeft opgelost.

De particuliere kliniek voert, met behulp van nucleaire geneeskunde, onderzoeken uit aan het hart, de schildklier of het skelet. Daarbij wordt een radioactieve stof in het lichaam gebracht en wordt de straling gemeten die vrijkomt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →