Rimburg niet langer verstoken van openbaar vervoer

© Harry Heuts

Inwoners van Rimburg kunnen vanaf half augustus weer gemakkelijk per bus het dorp in en uit. De vaste lijn 23 keert terug, zij het als nummer 723.

Nick Bruls

Sinds de komst van vervoerder Arriva was Rimburg wat betreft openbaar vervoer afhankelijk van de omslachtige belbus. Die moest een uur van tevoren worden gereserveerd en bracht je vervolgens voor twee euro naar Waubach, waar de reis met andere lijnen vervolgd kon worden. Opstappen kon op één punt in het langgerekte dorp.

LijndienstInwoners kwamen in actie, met als gevolg dat deze zomer weer een lijndienst gaat rijden. Elk uur tussen zeven ’s ochtends en zeven ’s avonds. Een zogenaamde ‘sprinter’, beter bekend als buurtbus: een personenbusje, waar geen speciaal rijbewijs voor nodig is. Dat komt goed uit, want de voertuigen worden straks bestuurd door vrijwilligers.

BuurtbusDe buurtbus gaat rijden tussen het treinstation van het Duitse Übach-Palenberg via onder meer Rimburg, Waubach en de Markt in Eygelshoven naar de attractie Mondo Verde, waar gedraaid wordt. Binnenkort worden voor bijeenkomsten gehouden in Rimburg en Eygelshoven om vrijwilligers te werven.