Verdachte moord Savannah stond op dag vermissing voor rechter

Savannah Dekker (14)© Facebook

Deelnemers tijdens de stille tocht voor de omgebrachte Savannah Dekker (14). Savannah werd dood aangetroffen in het water bij het industrieterrein De Kronkels in Bunschoten.© ANP

thumbnail: Savannah Dekker (14)
thumbnail: Deelnemers tijdens de stille tocht voor de omgebrachte Savannah Dekker (14). Savannah werd dood aangetroffen in het water bij het industrieterrein De Kronkels in Bunschoten.

De 16-jarige jongen uit Den Bosch die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Savannah Dekker (14) stond op de dag dat zij vermist raakte terecht bij de kantonrechter in Den Bosch. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Marc Brink

Volgens de rechtbank werd hij tijdens een zitting op donderdag 1 juni veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 50 uur met een proeftijd van twee jaar. De verdachte jongen was sinds augustus vorig jaar niet meer op school geweest.

VeroordeeldHij volgde een vmbo-kaderopleiding aan het Van Maerlant in Den Bosch. De kantonrechter veroordeelde hem voor schoolverzuim van 23 september tot en met 3 november vorig jaar. Kinderen van 5 tot 18 jaar hebben in Nederland de wettelijke verplichting om naar school te gaan.

foto ANP

Het levenloze lichaam van Savannah Dekker werd zondagochtend 4 juni in Bunschoten gevonden. Hoewel ze sinds donderdag werd vermist, is het nog onduidelijk wanneer ze om het leven is gekomen. De politie startte op de vrijdagavond een zoekactie naar het meisje. Zondagnacht werd de Bosschenaar in zijn woning aangehouden voor betrokkenheid bij haar dood.

VerklaringenUit het sporenonderzoek en verklaringen van de Bosschenaar is volgens de politie nog geen compleet beeld ontstaan van wat er precies met Savannah is gebeurd. Zeker is dat zij met haar fiets van huis vertrok. Toen ze niet terug was voor het eten, sloegen haar ouders al snel alarm.Het Openbaar Ministerie houdt rekening met de mogelijkheid dat meerdere verdachten betrokken zijn bij de zaak. "We hebben al veel tips en daar zitten goeie tussen. Alles vanaf donderdagavond kan het ontbrekende puzzelstukje zijn dat dient om de wereld een beetje beter te krijgen'', aldus het OM.