Verstappen valt uit in tweede vrije training in Canada

© AFP

Max Verstappen is tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Canada uitgevallen vanwege problemen met zijn versnellingsbak. Op het circuit Gilles Villeneuve in Montréal viel zijn bolide tussen de zevende en achtste bocht stil. Wel noteerde de Limburger de vijfde tijd.

Redactie

Na het stilvallen hing de organisatie de rode vlag uit om de training te onderbreken om veiligheidsredenen. Nadat de Red Bull van Verstappen van de baan was gehaald, werd het circuit weer vrijgegeven voor het laatste kwartier.MankementenOok zijn Australische ploeggenoot Daniel Ricciardo kwam de tweede vrije training niet vlekkeloos door. Zijn auto vertoonde eveneens de nodige mankementen. Daardoor kwam hij niet verder dan de vijftiende tijd (1.15,072).Beste tijdDe Brit Lewis Hamilton zette in zijn Mercedes de beste tijd neer in de eerste sessie (1.13,809). In de tweede vrije training was Kimi Räikkönen in zijn Ferrari de snelste (1.12,935), gevolgd door Hamilton (1.13,150). WK-leider Sebastian Vettel uit Duitsland reed in zijn Ferrari vrijdag respectievelijk de tweede en derde tijd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.