Onderzoek naar burgemeester Brunssum zonder resultaat

Print
Onderzoek naar burgemeester Brunssum zonder resultaat

Afbeelding: Luc Lodder

De gemeenteraad van Brunssum heeft, naar nu pas bekend is geworden, een onderzoek ingesteld naar de burgemeester Luc Winants. Dat leverde niets op. De onderzoekers zien geen reden voor verdere stappen.

Het onderzoek is volgens betrouwbare bronnen ingesteld op initiatief van Lijst Borger, de partij die eind mei uit de coalitie stapte. Of die stap te maken heeft met het onderzoek wil fractieleider Rob Dautzenberg bevestigen noch ontkennen.

Conflict
Dautzenberg kwam afgelopen tijd meermaals in conflict met Winants. Die zou de raad en bewoners niet goed informeren over (incidenten) in  de noodopvang voor vluchtelingen, die tot augustus vorig jaar in het voormalige ziekenhuis van Brunssum zat.

PVV
Dautzenberg ontkent dat zijn partij ‘de PVV van Brunssum’ wordt, maar wil zich volgens ingewijden wel beter profileren in de aanloop naar de raadsverkiezingen van volgend jaar.

Lees meer in De Limburger van zaterdag

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →