Meer toezicht op kermis Weert na geslaagde proef

Print
Meer toezicht op kermis Weert na geslaagde proef

Afbeelding: iStock

Er komt dit jaar meer toezicht op de Weerter kermis. De proef met ‘crowdmanagement’ en mobiele camera’s in 2016 is geslaagd.

Het toezicht op de Weerter kermis is vorig jaar zó goed bevallen dat deze wordt uitgebreid van twee naar in elk geval drie en misschien wel alles zes de dagen.

Meekijken
De politie kon vorig jaar op zaterdag en zondag vanuit een commandowagen meekijken naar de mensenmassa via mobiele camera’s en snel ingrijpen als dat nodig was. Ook liepen er stewards en ‘crowdmanagers’ rond om mensen de weg te wijzen en om opstootjes en opstoppingen te voorkomen.

"De politie is zeer gecharmeerd van deze vorm van toezicht", vertelt projectregisseur Ton Lemmen van de gemeente Weert. "We breiden het toezicht in elk geval uit met de vrijdag. Maar als toezicht op alle zes de kermisdagen niet veel méér kost, kiest het college wellicht voor die optie." De kosten worden nu in kaart gebracht. 

Evaluatie
Uit de evaluatie van vorig jaar bleek niet alleen dat meer toezicht gewenst was, ook een wat ruimere opzet van attracties hier en daar. Ook de terrassen worden sowieso meer betrokken bij de kermis. Er zal nergens meer een dichte wand voor de stoeltjes komen. 

De kermis start op 22 september. Er komen weer zo’n 130 attracties. De maximale ritprijs blijft vier euro, maar de meeste ritjes kosten twee euro. "Het moet volksvermaak blijven", zegt Lemmen. "Voor iedereen betaalbaar."

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →