Meer toezicht op kermis Weert na geslaagde proef

Print
Meer toezicht op kermis Weert na geslaagde proef

Afbeelding: iStock

Er komt dit jaar meer toezicht op de Weerter kermis. De proef met ‘crowdmanagement’ en mobiele camera’s in 2016 is geslaagd.

Het toezicht op de Weerter kermis is vorig jaar zó goed bevallen dat deze wordt uitgebreid van twee naar in elk geval drie en misschien wel alles zes de dagen.

Meekijken
De politie kon vorig jaar op zaterdag en zondag vanuit een commandowagen meekijken naar de mensenmassa via mobiele camera’s en snel ingrijpen als dat nodig was. Ook liepen er stewards en ‘crowdmanagers’ rond om mensen de weg te wijzen en om opstootjes en opstoppingen te voorkomen.

"De politie is zeer gecharmeerd van deze vorm van toezicht", vertelt projectregisseur Ton Lemmen van de gemeente Weert. "We breiden het toezicht in elk geval uit met de vrijdag. Maar als toezicht op alle zes de kermisdagen niet veel méér kost, kiest het college wellicht voor die optie." De kosten worden nu in kaart gebracht. 

Evaluatie
Uit de evaluatie van vorig jaar bleek niet alleen dat meer toezicht gewenst was, ook een wat ruimere opzet van attracties hier en daar. Ook de terrassen worden sowieso meer betrokken bij de kermis. Er zal nergens meer een dichte wand voor de stoeltjes komen. 

De kermis start op 22 september. Er komen weer zo’n 130 attracties. De maximale ritprijs blijft vier euro, maar de meeste ritjes kosten twee euro. "Het moet volksvermaak blijven", zegt Lemmen. "Voor iedereen betaalbaar."

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen