VenloStormt gaat aangepast door na dramatisch ongeval

Print
VenloStormt gaat aangepast door na dramatisch ongeval

Afbeelding: De Limburger

Venlo - Het programma van Venlo Stormt zal op zondag gewoon doorgaan, meldt een woordvoerder van het evenement aan De Limburger.

De organisatie laat weten in overleg met de veiligheidsinstanties en haar vrijwillgers besloten het evenement door te laten gaan. 

Het programma van het evenement wordt op twee onderdelen aangepast. De Superglijbaan, het onderdeel waar het ongeval gebeurde, is uit het parcours gehaald. Ook zal het wedstrijdelement, de TopStorm, zondag niet doorgaan. 

De activiteiten op zaterdag werden door de organisatie afgelast, na een ernstig ongeluk met een jonge vrouw. 

Gereanimeerd
Het slachtoffer gleed van de grote glijbaan, waarna een andere deelnemer bovenop haar belandde en de jonge vrouw vijf tot tien minuten onder water bleef. Duikers haalden haar uit het water. Het slachtoffer werd door hulpdiensten gereanimeerd en vervolgens met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed zij later. 

Vanwege de verwachte hitte zal er zondag extra brandweer aanwezig zijn bij het evenement om te sproeien, dit ter verkoeling voor de deelnemers. 

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen