Team PopPeas (UM) door naar Europese finale Ecotrophelia

Print
Team PopPeas (UM) door naar Europese finale Ecotrophelia

Team PopPeas vertegenwoordigt Nederland in de Europese finale van de voedingsinnovatie-competitie Ecotrophelia Foto: Maastricht University

Op het AgriFoodTop Symposium in Wageningen heeft team PopPeas van Universiteit Maastricht de finale van Ecotrophelia Nederland gewonnen. Ecotrophelia is een jaarlijkse Europese competitie tussen studententeams van hogescholen en universiteiten om een duurzaam en innovatief voedingsproduct te ontwikkelen. Met de winst neemt PopPeas deel aan de Europese finale in Londen.

Team PopPeas, dat de hoofdprijs van duizend euro won, bedacht een gepofte vegetarische snack bestaande uit gele erwten, gedroogde champignons, gedroogde basilicum, olijfolie en Italiaanse kruiden. PopPeas – naast de teamnaam ook de naam van de snack – is bedoeld als gezond alternatief voor reguliere snacks en bevat proteïne, vitame D en calcium. 

Master
Teams C-real en V-Egg – ook van Universiteit Maastricht – die ook in de Nederlandse finale stonden, bedachten alles-in-één ontbijtgranen en een veganistische, plantaardige ei-vervanger. Tijdens de voorronde won team V-Egg, die met kookvocht van kikkererwten een alternatief voor eieren bedacht. Het kookvocht doet dienst als eiwitvervanger. Alle drie de teams volgen de master Health Food Innovation Management (HFIM) op University College Venlo van de Maastrichtse universiteit. Aan de voorronde van de Nederlandse finale deden ook teams van Hogeschool Van Hall Larenstein en Hogeschool Arnhem-Nijmegen mee.

Competitie
Team PopPeas neemt deel aan de Europese Ecotrophelia-competitie op 21 en 22 november tijdens de Food Matters Live tentoonstelling in expositie- en evenementenhallencomplex ExCeL Centre in Londen.

Dit verhaal is onderdeel van een een innovatief en multimediaal project. De redactie van De Limburger onderzoekt de maatschappelijke en economische betekenis van Brightlands. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Brightlands, zonder dat deze partij invloed heeft gehad op de inhoud van de verhalen.
Lees meer op de site van Brightlands