Slachtoffer VenloStormt aan verwondingen overleden

© De Limburger

De jonge vrouw die zaterdagmiddag ernstig gewond raakte bij VenloStormt is zaterdag in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Dat heeft de organisatie van VenloStormt aan De Limburger bevestigd.

Redactie

Het slachtoffer kwam niet meer boven water toen ze van de grote glijbaan was gegaan. Een andere deelnemer, die vlak naar haar van de glijbaan ging, kwam bovenop haar terecht. Duikers haalden de jonge vrouw uit het water.

GereanimeerdAan de kant werd ze gereanimeerd. In kritieke toestand werd ze zaterdag naar het VieCuri ziekenhuis gebracht waar ze nog dezelfde dag is overleden.

Volgens de organisatie was het slachtoffer een ervaren deelneemster. Ze nam regelmatig deel aan soortgelijke wedstrijden met storm- en glijbanen.

Lees ook: hVenloStormt gaat aangepast door na dramatisch ongeval

Wens familieDe organisatie laat weten dat VenloStormt zondag gewoon doorgaat. Dit is ook de wens van de familie, zo geeft de wedstrijdleiding aan. Volgens de organisatie waren er zaterdag voldoende veiligheidsmaatregelen op en rond het parcours in Venlo getroffen. "Bovenaan de glijbaan waren voldoende vrijwilligers aanwezig om alles in goede banen te leiden", zegt Steffie Hoeijmakers namens de organisatie. "Ook lagen voldoende duikers in het water."

Geen winnaarZaterdag besloot de organisatie het wedstrijdelement al te schrappen en de glijbaan, waar het fatale ongeluk gebeurde, uit het parcours te halen. Alleen de recreatieve onderdelen gaan door. Er is geen jurering, er zijn geen prijzen en er is geen winnaar.