Noodlanding toestel in Keulen na verdacht gesprek

© Reuters

De piloot van een toestel van easyJet heeft zaterdagavond rond 18.30 uur een noodlanding gemaakt op luchthaven Keulen-Bonn. De 151 passagiers moesten het toestel in Duitsland via noodglijbanen verlaten.

Redactie

De piloot van easyJet zette de Airbus 319, die onderweg was van het Sloveense Ljubljana naar Londen, aan de grond nadat hij gewaarschuwd werd door een passagier die een 'verdacht gesprek aan boord had opgevangen'.

BomMeerdere passagiers hadden naar eigen zeggen mannen over terroristische plannen horen praten aan boord. Volgens de politie zijn er drie mannen gearresteerd, zij worden verhoord. In het toestel is geen explosief gevonden.Het toestel was om 16.45 uur in Slovenië opstegen. Alle passagiers zijn gecontroleerd door de politie. Een rugzak die door niemand opgeëist werd, is gecontroleerd opgeblazen. Het vliegveld werd drie uur lang afgesloten, waardoor verschillende vluchten werden vertraagd of omgeleid naar Dortmund en Frankfurt.

Uit voorzorgVolgens woordvoerster van easyJet Carinne Heinen landde de piloot uit voorzorg, zodat in Keulen een extra veiligheidscheck gedaan kon worden. "In overleg met de lokale autoriteiten verlieten de passagiers het vliegtuig om controles uit te voeren.''

De passagiers zijn ondergebracht in hotels. Zondag kunnen ze hun reis voortzetten.