Presentator Hammond crasht tijdens testrit voor autoprogramma

© Twitter

Televisiepresentator Richard Hammond, bekend van voorheen Top Gear en tegenwoordig The Grand Tour, is tijdens een test van de elektrische auto Rimac Super One door het oog van de naald gekropen.

Redactie

Hij vloog uit de bocht, en de auto is total loss.

ExplosieHammond is zelf, op een gebroken been na, ongedeerd. Hij wist net op tijd uit de auto te klimmen voordat deze explodeerde. De fabrikant van de auto gaat de toedracht van de crash onderzoeken

Hammond werd zaterdag opgenomen in een Zwitsers ziekenhuis nadat hij met zijn peperdure elektrische sportwagen uit de bocht vloog in de bergen. De wagen miste tijdens de crash ternauwernood een huis en viel tientallen meters naar beneden, sloeg meerdere keren over de kop en landde ondersteboven voordat hij in brand vloog.

DoodDe 47-jarige presentator was bezig met opnames voor The Grand Tour. Collega's Jeremy Clarkson en James May renden op de brandende racewagen af in de overtuiging dat Hammond dood zou zijn. Clarkson zei dat het net leek alsof er een bom af ging en dat het 'de grootste crash' was die hij ooit had gezien.Tot iedereens verbazing wist Hammond op eigen kracht uit de auto te klimmen. "Ze waren vol ongeloof dat hij het er levend vanaf had gebracht. Er was namelijk niets meer van de wagen over. Iedereen is erg opgelucht. Als Richard een paar seconden langzamer uit de auto was geklommen, dan zou hij levend zijn verbrand", zegt The Grand Tour-producent Andy Wilman tegen Mirror.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.