Woede na doodbijten schapen: 'Snuit volledig verbrijzeld'

© Facebook Nicole Daemen

Guido Puts kijkt een dag na het verlies van drie schapen hoe het met zijn kudde gaat.

Guido Puts kijkt een dag na het verlies van drie schapen hoe het met zijn kudde gaat. © Rob Oostwegel

thumbnail:
thumbnail: Guido Puts kijkt een dag na het verlies van drie schapen hoe het met zijn kudde gaat.

Eerst was er verbijstering, daarna volgde woede, nu overheerst ongeloof. De dood van twee lammetjes en een moederschaap hakt er stevig in bij Guido Puts.

Rob Sporken

Uiterlijk kalm, maar van binnen nog kokend wandelt Guido Puts op zondagmiddag door het Sittardse natuurgebied Schwienswei.

KettingenHet deel waar zijn schapen staan te grazen is omheind. De toegangspoortjes zijn met stevige kettingen afgesloten, de tekst op een bord maakt duidelijk dat wandelaars dit deel niet mogen betreden zolang de schapen daar hun werk doen.

De kudde is zaterdag teruggebracht van 50 naar 47. Twee lammetjes en een moederschaap zijn op een wrede wijze doodgebeten. "Volgens de arts moet dit het werk zijn geweest van een sterke hond. Van één van de beesten was de snuit volledig verbrijzeld", zo vertelt hij.

'Snap het niet'Er heerst ongeloof bij Puts: "Ik snap het gewoon niet. Als je geen controle hebt over je hond laat je die toch niet los? Zeker niet in een gebied waar schapen grazen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee