Wanneer eindigt de lijdensweg van Max Verstappen?

Verstappen reed vlak na de start naar plek 2. Hier gaat hij Bottas voorbij.

Verstappen reed vlak na de start naar plek 2. Hier gaat hij Bottas voorbij. © EPA/Valdrin Xhemaj

Omgaan met machteloosheid. Dat is dit jaar het parool voor Max Verstappen. De Limburger is een betere en completere coureur geworden, veel beter dan zijn RB13, die hem zondag voor de tweede keer in het prille seizoen in de steek liet. Wie verlost Verstappen uit zijn lijden?

Ivo Op den Camp

Met beide handen ten hemel ondergaat hij het noodlot. Max Verstappen; alsof hij de goden wil verzoeken hem te verschonen van zoveel onrecht. En daarna, dat linkerhandje, half gebald uit de cockpit van zijn gestrande bolide, vol gif en ergernis.

Troostende woordenOp weg naar een nooit verwachte podiumplek bruut van het ene op het andere moment aan de kant geschoven door domme pech: een kapotte accu. Wat een triomftocht leek te worden eindigt in een calvarietocht te voet naar zijn pitgarage, waar teamleiding, ingenieurs en monteurs niet meer rest dan wat troostende woorden. Die Verstappen gestolen kunnen worden.

De scheldkanonnade vanonder zijn helm, op het moment dat hij in de tiende ronde van de Grand Prix van Canada op een riante tweede plaats rijdt, bevat veel sterretjes: niet voor publicatie vatbaar dus. Een uurtje later, na wat zalvende gesprekjes links en rechts, trapt Verstappen op zijn verbale rem: "Ja, dit is enorm kloten. Zeker als je tweede ligt."

Tweede plek houdenEen positie die hij, zo denkt Verstappen, had kunnen vasthouden tot de finishlijn. "Ik denk dat ik Bottas wel achter me had kunnen houden."

Uitgerekend op een circuit dat de Red Bull RB13 niet gunstig gezind is, zette Verstappen de Formule 1-wereld weer eens op zijn kop met een even riskante als magistrale actie bij de start. Niet eens zo goed van zijn plek gekomen ziet hij instinctief rechts een gat, duikt erin en verschalkt Räikkönen, Bottas en Vettel buitenom in één keer. Bam, deur dicht voor de achtervolgers. Hoe hij dat doet?

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee