'Hij zoop en snoof en binnenkort krijgt hij een standbeeld'

© Istock

Met de bal aan zijn voet kwam hij behoorlijk ver. Het pad dat hij volgde, leidde hem langs volle arena’s, legioenen aan bewonderaars en vette contracten. Aan de finish lag de medaille van eeuwige roem voor hem klaar. Een sieraad voor legendes. Maar daar zou hij nooit geraken, schrijft Marco van Kampen in zijn column.

Marco van Kampen

Ergens, op een sluiproute tussen de disco en de seksclub, raakte hij het spoor bijster. Hij zoop. Hij zoop nog meer. Hij dronk en public een bloemenvaas leeg.

WangedragHij richtte in beschonken toestand vernielingen aan in een hotel. Hij werd geschorst vanwege wangedrag. Hij trapte deuren in. Hij gooide zijn baas in het zwembad, die niet eens kon zwemmen. Hij lokte vechtpartijen uit in het nachtleven. Hij was vaste klant in de stripclub, waar de gordijnen steevast dicht werden gedaan als hij eenmaal binnen was.

Hij was getrouwd, maar zag vooral wulpse Russinnen in een string door zijn appartement paraderen. Beurtelings hielden ze hem gezelschap in bed. Terwijl zijn echtgenote duizenden kilometers van hem vandaan haar trouwring oppoetste, rollebolde hij met de beroemdste bimbo van het westelijk halfrond.

TalentHij snoof. Hij snoof nog meer. Hij werd gepakt op doping, waarna hij nóg vaker naar de coke greep. Zijn ooit zo veelbelovende carrière ging uit als een nachtkaars. Het onmiskenbare talent verkwist aan drank, drugs en vrouwen.

Spijt? Niet echt. Hoogstens van het drugsgebruik. Dat had, in retrospectief, wel een onsje minder gekund. Maar wat de rest van zijn uitspattingen betreft: hij had er vooral van genoten.

Na zijn loopbaan werd hij ernstig ziek. Binnenkort krijgt hij een standbeeld.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee