Belgische jihadronselaar trouwt in cel om uitlevering te voorkomen

Fouad Belkacem

Fouad Belkacem© AFP

De Belgische jihadronselaar Fouad Belkacem is enkele weken geleden getrouwd in de gevangenis van Hasselt. Belkacem zou zo willen vermijden dat hij wordt uitgeleverd aan Marokko.

AD

Belkacem huwde een Belgische vrouw van Marokkaanse origine. Daardoor zou zijn Belgische nationaliteit niet kunnen worden afgenomen.

Toen Belkacem nog in Antwerpen in de cel zat, lukte het hem niet om te trouwen omdat de toenmalige schepen van burgerlijke stand hem dat telkens weigerde.

Sharia4BelgiumBelkacem is de oprichter van Sharia4Belgium. Hij zit een gevangenisstraf uit van twaalf jaar omdat de rechter hem verantwoordelijk achtte voor de radicalisering van jongeren "om hen klaar te stomen voor de gewapende strijd waarin geen plaats is voor democratische waarden". Volgens de rechter was bewezen dat Belkacem dé leider was van de terroristische organisatie Sharia4Belgium.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee