Inboedel AC restaurants in de verkoop

© ANP

Altijd al je woning willen omtoveren tot een waar AC restaurant? Dat kan nu want de inboedel van de bekende wegrestaurants staat te koop.

Redactie

Afgelopen donderdag is de veiling van AC Nederweert Zuid gestart. De spullen worden aangeboden omdat een aantal AC restaurants momenteel worden omgetoverd tot restaurants van La Place. La Place is onderdeel van Jumbo, dat de keten begin dit jaar overnam. Jaren '70Aan vrijwel iedere snelweg liggen ze, de restaurants van AC. Geen autorit gaat voorbij of je komt ze tegen. AC restaurants startte in 1961 in Nederland. In de jaren '70 openden de eerste wegrestaurants. Sindsdien zijn ze uit het straatbeeld niet meer weg te slaan. KwaliteitsmeubelenTot 20 juni loopt een onlineveiling. Volgens veilingmeester Andrej Pieterson van Troostwijk Auctions is er voor ieder wat wils. "Denk bijvoorbeeld aan kwaliteitsmeubelen van Satelliet en Hutten, koffiemachines van WMF, Dyson airblade handdrogers of keukenapparatuur van Hobart. Daarnaast zijn er ook veel vintage items en decoratiematerialen waaronder lampen en plafondwaaiers, maar ook zeer recente machines."Noord-AfrikaPieterson verwacht naast belangstelling uit Nederland ook veel aandacht vanuit het buitenland. "Zowel uit Europa (België en Frankrijk) als nog verder weg. Waar vroeger veel items uiteindelijk naar Turkije gingen, zie ik nu langzaam een verschuiving naar Noord-Afrika, met name Marokko. Juist met een wereldwijde online veiling kun je snel op dit soort verschuivingen inspelen."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee