Limburgse tv-villa voor paar miljoen te koop

© Still uit video

Chateau L'Ermitage in Valkenburg staat weer te koop. De villa moet bijna drie miljoen euro op gaan brengen.

Redactie

Dat schrijft Hulstkamp Christie's Makelaars op haar Facebookpagina.

Big DietVilla De Kluis werd in 1901 gebouwd en kent een lange geschiedenis. Het bekendst werd de villa dankzij het programma Big Diet. De opvolger van Big Brother werd in het jaar 2000 in de villa in Valkenburg opgenomen.

Daarvoor deed het pand op landgoed De Kluis al eens dienst als woonhuis, retraiteoord voor zieke en gepensioneerde mijnwerkers en als afkickcentrum voor drank- en drugsverslaafden.

VandalenIn 1982 was de villa er slecht aan toe nadat het pand leeg kwam te en het doelwit werd van vandalen, totdat het begin jaren negentig werd opgeknapt. Het was de start van kuurcentrum Château L‘Ermitage. Een luxe beautycentrum dat tot 2000 open bleef.

Korte tijd later werd het pand te koop gezet, maar het duurde uiteindelijk tot 2005 voordat Chateau L'Ermitage verkocht werd voor 2,2 miljoen euro.

Wie het huis nu wil hebben moet overigens dieper in de buidel tasten. Het landgoed moet dit keer net geen 2,9 miljoen euro kosten. Dat is dan wel inclusief professionele spa met binnenzwembad, sauna en Turks stoombad.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee